Skip to main content
Home » Voeding en Dranken » Gezond en verrassend: probeer eens deze chocopasta
chocopasta

Gezond en verrassend: probeer eens deze chocopasta

Zin in zoet broodbeleg? Deze plantaardige chocopasta is verrassend makkelijk om te maken, en smaakt heerlijk! Eet smakelijk!

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  •  Cook Time: 5 minuten
  •  Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten:

– 180 gram bruine hazelnoten
– 3 eetlepels
– cacaopoeder
– 4 el
– agavesiroop of suiker
– 10 el plantaardige melk (Glutenvrij? Kies dan bijvoorbeeld voor soja- of havermelk)
– 3 el olie (naar keuze)
– snuifje zout

Instructies

  1. Haal de bakplaat uit je oven en bedek met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Verspreid de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de noten uit de oven en laat afkoelen in een schaal of bord.
  5. Wikkel de hazelnoten in een theedoek en wrijf tot de velletjes loskomen.
  6. Mix de hazelnoten in een keukenmachine of blender totdat er een gladde pasta ontstaat.
  7. Voeg de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine of blender: cacaopoeder, agavesiroop/suiker, plantaardige melk, olie en zout. Mix opnieuw tot je een goede consistentie verkrijgt.
  8. Smeer de chocopasta op een boterham of pannenkoek, en geniet!

Bron: ProVeg Nederland

Next article