Zin in zoet broodbeleg? Deze plantaardige chocopasta is verrassend makkelijk om te maken, en smaakt heerlijk! Eet smakelijk!
- Voorbereidingstijd: 5 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Totale tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
– 180 gram bruine hazelnoten
– 3 eetlepels
– cacaopoeder
– 4 el
– agavesiroop of suiker
– 10 el plantaardige melk (Glutenvrij? Kies dan bijvoorbeeld voor soja- of havermelk)
– 3 el olie (naar keuze)
– snuifje zout
Instructies
- Haal de bakplaat uit je oven en bedek met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Verspreid de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de noten uit de oven en laat afkoelen in een schaal of bord.
- Wikkel de hazelnoten in een theedoek en wrijf tot de velletjes loskomen.
- Mix de hazelnoten in een keukenmachine of blender totdat er een gladde pasta ontstaat.
- Voeg de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine of blender: cacaopoeder, agavesiroop/suiker, plantaardige melk, olie en zout. Mix opnieuw tot je een goede consistentie verkrijgt.
- Smeer de chocopasta op een boterham of pannenkoek, en geniet!
Bron: ProVeg Nederland