Skip to main content
Home » Goedemorgen » ‘Slow juice’ voor een energiek begin van de dag
Sponsored

Hoe is de dag nou gezonder te beginnen dan boordevol vitaminen, antioxidanten, mineralen en meer dan de dagelijkse benodigdheid aan groenten? Door te slowjuicen vanuit hun eigen ‘Sap-Lab’, brengt Sapje smaak en gezondheid samen in hun groentesappen.

Dagelijks worden verse, biologische groente- en fruitsoorten direct van het land van lokale boeren geleverd aan Sapje. “We produceren alles direct na de levering, er ligt dus nooit voorraad van ingrediënten te wachten” legt CEO Mark Rutten uit. “We werken op een ambachtelijke manier – alles gebeurt dus met de hand: van het wegen van de ingrediënten en het slowjuicen tot het bottelen in de glazen flesjes.” Nadat het sap is bereid in de slowjuicers – om zoveel mogelijk vitaminen en voedingsstoffen te bewaren – gaat het direct in de shockvriezer. Op die manier wordt de maximale hoeveelheid vitaminen en nutriënten bewaard, maar ook de smaak. Daarmee zijn de sappen, shots, smoothies en detoxkuren langer houdbaar en zijn er geen conserveringsmiddelen of pasteurisatie nodig. 

Dat schetst ook gelijk waarom groentesap het ultieme begin van de dag is: het is een mix van verse, gezonde, biologische ingrediënten die bij elkaar worden gezocht aan de hand van het oogstseizoen. De sappen bestaan voor minimaal 85% uit groenten, waarbij de rest wordt aangevuld met verschillende fruitsoorten en specerijen om tot een divers smakenpalet te komen. Er zitten gemiddeld driehonderd gram verse groenten in een sapje, waarmee je gelijk de dagelijkse benodigdheid groente binnenkrijgt – een echte kickstart dus.

Slowjuicen in het Sap-Lab

Een slowjuicer bootst de beweging van je kaken na, om zoveel mogelijk voedingsstoffen in het sap te bewaren. De methode is er dus helemaal op ingericht om het maximale uit groente en smaak te halen voor de smaak en gezondheid. “Als je hier in ons Sap-Lab loopt dan ruik je ook echt de versheid die van alle kanten op je afkomt”, zegt Rutten enthousiast. 

De speelse naam ‘Sap-Lab’ van de faciliteit in Aalsmeer zegt veel over de werkwijze van Sapje, waarbij ze ook verrassende smaken creëren in hun “lab”. Dat begon al toen oprichters Rosalynn Campbell en Joël Goudsmit begonnen door sapjes te maken met een slowjuicer in hun eigen keuken. Dat gedachtengoed met nieuwe smaken en gezonde ingrediënten bestaat nog steeds. “Zo had ik vandaag nog een sapje met onder meer vossenbes en paarse boerenkool”, illustreert Rutten. “Dat is het leuke: dat je nieuwe – en in veel gevallen seizoensgebonden – ingrediënten toegankelijk maakt en mensen verrast.”

Receptuur voor een gezonde levensstijl

Sapje heeft een chef in dienst, Jochem Loots, die voor de receptuur nauw samenwerkt met diëtisten, voedingsspecialisten en topsporters over het samenstellen van sappen, shots en detoxkuren die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Zo is er bijvoorbeeld met chefkok Jonnie Boer een sapje ontwikkeld met onder meer wilde kweekpeer, ananas, bleekselderij, gember, basilicum, gember, biet en zelfs jalapeño. Rutten: “Wat leuk is, is dat Jonnie en zijn vrouw [en sommelier] Thérèse Boer de sapjes ook zelf als ontbijt drinken.”

Wil je ook de sapjes proberen?

Ga naar www.sap.je en gebruik de code telegraaf20 voor 20% korting op je eerste bestelling!

Next article