Met de zomer in het vooruitzicht hebben wij voor jullie een heerlijk verkoelend ontbijtrecept van De Hippe Vegetariër.
Ingrediënten (voor 8 repen)
– 2 verpakkingen (800 g) kokosyoghurt (vegan)
– 150 g blauwe bessen
– 125 g frambozen
– 1 tl agavesiroop
– 1 tl vanille-extract
Voor de pan granola
– 100 g havervlokken
– 40 g walnoten, grof gehakt
– 2 el pompoenpitten
– 2 el kokosolie
– 2 el agavesiroop
– 1 el kokossnippers
– 1/2 tl kaneel
– snufje zout
– Extra: vierkante of rechthoekige bakvorm
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten en walnoten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de kokosolie toe. Wanneer dit gesmolten is voeg de havervlokken, kokossnippers, kaneel en zout toe. Roer vervolgens goed door. Bak deze nog 2 tot 3 minuten mee tot de havervlokken goudbruin zijn en laat het afkoelen.
- Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
- Meng in een aparte kom de vegan kokos yoghurt met het vanille-extract en de agavesiroop. Roer vervolgens2/3 van de granola en 2/3 van het fruit erdoorheen.
- Giet het mengsel in de bakvorm en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verspreiden. Garneer nu met de overgebleven granola en fruit.
- Dek af met vershoudfolie en zet het minstens 4 tot 6 uur in de vriezer
totdat het volledig is uitgehard. Dit kan je ook de nacht van tevoren doen. Snijd in 8 repen en geniet!